Asiantuntijapalvelut

Onhan teillä verkostanne kunnollinen dokumentaatio?

Olemme uusien asiakkaittemme it-ympäristöön tutustuessamme törmänneet usein siihen, että verkosta ei ole mitään dokumentteja: ei kuvaa, ei suunnitelmia, eikä luetteloita koneista. Nämä ovat perusasioita, jotka toimitamme asiakkaillemme ilman eri pyyntöä.


Tutustu myös hosting-palveluihimme!


Olemme asiakkaillemme myös it-laitteiden jälleenmyyjä. Valikoimissamme on paitsi tavallista toimiston tietotekniikkaa, myös reitittimiä, palomuureja ja vpn-laitteita (Juniper Networks, Watchguard, Cisco ym.).

Kysy tarjousta myynnistämme!


Kävikö kiintolevylle huonosti? Olemme Norman Ibasin tiedonpalautuspalvelun jälleenmyyjä. Tiedot ovat yleensä palautettavissa n. tuhannen euron hintaan, kunhan tilannetta ei sotketa enempää. Ota yhteyttä heti meihin ennen lisätoimenpiteiden tekemistä.

Yrityksen ei kannata pitää kaikkea osaamista talon sisällä. On kustannustehokkaampaa antaa osa tehtävistä Insidersin asiantuntijatiimin hoidettavaksi. Asiantuntijapalveluissa meillä on erityisosaamista:

 

Verkko- ja palvelintyöt

Vaikka yrityksellä olisi hyvää omaa osaamista päivästä toiseen tehtävän perustuen hoitamiseksi, kannattaa vaativissa verkko- ja palvelinasennuksissa joskus käyttää ulkoista apua. Näin verkon tärkeät komponentit tulevat suunnitelluiksi ja toteutetuiksi oikein.

Luomme uusia verkkoympäristöjä tai integroimme niitä olemassaoleviin. Testaamme työmme tulokset ja dokumentoimme ne kunnolla. Olemme dokumentoineet myös jo olemassaolevia verkkoja ja samalla parantaneet niiden palvelutasoa.

Tukemiimme käyttöjärjestelmiin kuuluvat erityisesti kaikki Windows Serverin versiot ja erilaiset Unix-palvelimet. Linux-asiantuntemusta löytyy jo vuodesta 1996 lähtien. Tunnemme myös pilvipalvelut ja jälleenmyymme Microsoftin Office 365-palvelua.

Verkkopuolella mikään TCP/IP-pohjainen ei ole vierasta. Teemme paljon Juniper Networksin palomuureilla, joita myös jälleenmyymme. Kokemusta salaperäisistä kirjainlyhenteistä on kertynyt vaikka kuinka: OSPF, VLAN, IPSec, 802.1x, WFQ, NSRP...
 

Tekninen tietoturva

Tällä tarkoitetaan tietoturvan toteuttamista mm. palomuureilla, kertakäyttösalasanoin ja erilaisin salausratkaisuin. Näistä tekniikoista Insidersilla on erittäin vahva osaaminen. Teknisen tietoturvan komponentteja:

Palomuuri erottaa yrityksen sisäverkon Internetistä. Nykyään jokaisella yrityksellä on oltava palomuuri ja lisäksi Windowsissa on oma ohjelmistotason palomuuri. Käytämme pääosin Ciscon palomuureja, mutta kokemusta on myös muista mm. Juniper, Watchguard ja Zyxel.

VPN-yhteydellä tarkoitetaan usein kahta eri asiaa: toisaalta sillä voidaan yhdistää yrityksen toimipisteet toisiinsa suojattoman verkon (esim. Internet) yli, toisaalta päästää työntekijät yrityksen sisäiseen verkkoon etäyhteydellä. VPN-laite voi sisältää myös palomuurin ja pääsy voidaan varmentaa kertakäyttösalasanoin.

Virustorjunta on valmiiksi integroitu Windows-käyttöjärjestelmään, mutta hallintasyistä ja laajemman suojauksen vuoksi on usein syytä käyttää sen sijaan erillistä virustorjuntaohjelmistoa.

Tärkeä osa tietoturvallisuutta on hallinnollinen tietoturvatyö, jota teemme osana tietohallintopalveluitamme.

 

Nimipalvelutyöt

Nimipalvelu on internetin puhelinluettelo, joka yhdistää selväkieliset nimet (www.insiders.fi) IP-osoitteisiin (192.168.0.1). Insidersilla on kokemusta monimutkaisistakin nimipalveluympäristöistä, joissa nimipalvelimia on monessa maanosassa hierarkisesti järjestettynä. Toimimme Viestintäviraston hyväksymänä .fi-verkkotunnusten välittäjänä.

Tekniikan lisäksi olemme myös hoitaneet asiakkaittemme verkkotunnusten rekisteröintejä. Niissä käytännöt vaihtelevat paljon, usein muun lainsäädännön hengen mukaisesti: Monissa maissa rekisteröinti on täysin vapaata (USA), joissain maissa pitää saadakseen maan domain-nimen olla myös liiketoimintaa maassa (Pohjoismaat). Kansainvälisillä .com/.net/.org -päätteisillä nimillä on paljon jälleenmyyjiä, kun taas Euroopassa rekisteröinti tehdään usein suoraan kyseisen maan nimirekisterin hallinnoijan kanssa. Myös rekisterinpitäjien käyttöehdot vaihtelevat merkittävästi.

Lisäksi olemme hoitaneet UDRP:n mukaisia välimiesmenettelyjä, kun verkkotunnuksen on rekisteröinyt jokin muu taho kuin sen oikeudenhaltija ja verkkotunnus on haluttu takaisin omaan hallintaan.