Verkkotunnukset (.fi)

Insiders toimii .fi-verkkotunnusten välittäjänä. Kauttamme on mahdollista rekisteröidä verkkotunnuksia ja tarjoamme myös niille hosting-palveluita eli verkkosivutilaa ja palvelualustoja. Rekisteröimme myös muita verkkotunnuksia (kuten .com, .info, .org).

Ota yhteyttä myyntiimme joko sähköpostitse myynti [at] insiders.fi tai verkkolomakkeen kautta.

Huomioithan seuraavaa .fi-verkkotunnuksia rekisteröidessäsi:

  1. Verkkotunnus ei saa oikeudettomasti perustua toisen suojattuun nimeen tai tavaramerkkiin.
    Suomen kauppa- ja säätiörekisterien tiedot löytyvät Patentti- ja rekisterihallituksen sekä Verohallituksen yhdessä ylläpitämästä yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä (YTJ). Huomioi, että järjestelmässä on muualtakin kuin kauppa- ja säätiörekistereistä peräisin olevia tietoja. Esimerkiksi pelkästään verohallinnon rekisteriin merkitty nimi ei ole suojattu. YTJ:n yrityshaun avulla näet myös yrityksen tai yhteisön voimassaolevat rekisteröinnit.

    Suomen yhdistysrekisterin tiedot voit tarkastaa Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämästä Yhdistysnetistä.

    Suomessa rekisteröimällä suojatut tavaramerkit löytyvät joko Patentti- ja rekisterihallituksen tavaramerkkitietokannasta tai Euroopan unionin immateriaalioikeusviraston (EUIPO) rekisteristä.

  2. Verkkotunnuksessa saa olla vähintään 2 ja enintään 63 merkkiä. Verkkotunnuksessa sallittuja merkkejä ovat kirjaimet a–z ja numerot 0-9, sekä jotkin muut merkit kuten skandinaaviset aakkoset åäö, aksentilliset merkit ja tavuviiva. Verkkotunnus ei saa alkaa tavuviiva-miinusmerkillä eikä päättyä tavuviivamiinusmerkkiin. Verkkotunnus ei saa alkaa merkeillä xn--. Kansallisia merkkejä sisältävän verkkotunnuksen ACE muoto (ASCII Compatible Encoding) alkaa aina merkeillä xn--.

  3. Verkkotunnus ei saa merkitsemishetkellä vastata toisen suojattua nimeä tai merkkiä, ellei verkkotunnuksen käyttäjä pysty esittämään hyväksyttävää perustetta verkkotunnuksen merkitsemiselle. Verkkotunnus ei saa muistuttaa toisen suojattua nimeä tai merkkiä, jos verkkotunnus merkitään ilmeisessä hyötymis- tai vahingoittamistarkoituksessa.

  4. Verkkotunnus on merkittävä oikean haltijan nimiin ja sen voi rekisteröidä 1-5 vuodeksi kerrallaan. Suosittelemme viittä vuotta. Verkkotunnuksista peritään maksua 9 euroa vuodessa, lisäksi Insiders perii palkkionsa, noin puolen tunnin työ, jos asiakkaan tiedot ovat kunnossa rekistereissä (YTJ ym.).

Lisää verkkotunnuksista löytyy Viestintäviraston sivuilta www.ficora.fi